Cursus Angst in de Hand

Altrecht Preventie start 20 oktober a.s. een cursus voor volwassenen met angstklachten. Sommige mensen zijn bang zonder duidelijke aanleiding. Dit leidt tot allerlei lichamelijke verschijnselen en angst- en/of paniekgevoelens. Om deze angst niet te hoeven voelen neigen zij er toe om (steeds meer) situaties uit de weg te gaan. Deze vermijding kan steeds meer het leven bepalen en een isolement tot gevolg hebben.

De preventieve cursus bij Altrecht Preventie is gericht op het beheersen van angstklachten (met name paniekklachten, sociale angst en extreem piekeren) opdat de angstklachten geen eigen leven gaan leiden en zich ontwikkelen tot een angststoornis.

De cursus is geen gespreksgroep of therapie. We gaan het niet hebben over de jeugd of het diepste innerlijk. We gaan uit van de situatie zoals die nu is. U leert vaardigheden die u kunnen helpen om uw angst te overwinnen. Hiervoor wordt er in de cursus aandacht gegeven aan:

ontspanning gericht op uw angstgevoel,

uw gedachten en hoe die uw angstklachten kunnen beïnvloeden

angstgedrag (niet meer vermijden).

Van de deelnemers wordt een actieve bijdrage gevraagd zowel tijdens de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten door in de vorm van huiswerk oefeningen. U volgt uw eigen tempo en kunt rekenen op deskundige begeleiding.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2½ uur, maximaal 10 deelnemers en 2 deskundige trainers. Eventuele deelname volgt op een telefonische aanmelding en een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Praktische informatie:

Data en tijd: van 14.00 tot 16.30 uur op maandag 20, 27 oktober; 3, 10, 17, 24 november; 1, 8 december

Plaats: De Es aan de Jutfaseweg in Utrecht

Kosten: € 25,- inclusief het werkboek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren