Cultuurmakelaar start kennismakingsronde

Cultuur meer in beeld. Mensen met goede ideeën ondersteunen en verbinden. Cultureel ondernemerschap stimuleren. Nieuwe werkvormen helpen ontwikkelen. Dat is de missie van Casper Broekaart, sinds vorige maand cultuurmakelaar voor Nieuwegein. De aanstelling vloeit voort uit de nieuwe Cultuurvisie die de Nieuwegeinse raad vorig jaar aannam. Onderdeel van dat besluit was de aanstelling van een cultuurmakelaar om de visie kracht bij te zetten.

De functie bleek populair. Na een uitgebreide selectieprocedure met meer dan 180 sollicitanten viel de keuze op Casper Broekaart. Casper heeft als sociaal agoog uiteenlopende culturele projecten geïnitieerd en uitgevoerd. “Ik ken de culturele sector uit verschillende perspectieven en kan hierdoor gemakkelijk schakelen. Het culturele veld van Nieuwegein is echter grotendeels nieuw voor mij en daarom wil ik de komende maanden vooral kennismaken met zoveel mogelijk organisaties en individuen.”

Voortbordurend op de werksessies waaruit de cultuurvisie tot stand gekomen is, wil de cultuurmakelaar kennis en hulpvragen aan elkaar verbinden en zo netwerkvorming stimuleren. “Dat beperkt zich niet strikt tot de culturele sector” zegt Casper. “Het gaat juist om het versterken van de verbindingen met andere domeinen zoals educatie, recreatie, cultureel erfgoed en citymarketing. Ik ben ervan overtuigd dat een bloeiende culturele sector van meerwaarde kan zijn voor iedere Nieuwegeiner. Het is een kerningrediënt voor een stevige sociale infrastructuur.”

Naast dat de cultuurmakelaar te benaderen is voor een afspraak, gaat hij ook een open inloop spreekuur houden. Dit spreekuur zal reizend langs het werkveld door verschillende organisaties gehost worden, te beginnen bij Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM. “Iedere Nieuwegeiner is welkom! Dus loop je met een creatief idee rond en zoek je advies of verbindingen met andere mensen of organisaties? Iedere woensdag tussen 13:00 en 15:00 uur ben je van harte welkom!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk