Katern

CU, CDA en VSP investeren in volkstuinen, molen en netheid van de stad

Het achterstallig onderhoud bij de twee Nieuwegeinse volkstuinverenigingen, het verbeteren van de netheid in de stad en het werkend maken van de wipwatermolen in het Natuurkwartier zijn projecten die snel uitgevoerd moeten worden. Hiervoor gaan de oppositiepartijen ChristenUnie, CDA en VSP zich tijdens de raadsvergadering op 2 juli a.s. hard maken.

De gemeente is de huisbaas van de volkstuincomplexen maar blijft volgens de drie oppositiepartijen, ondanks toezeggingen van de wethouder, in gebreke als het om het onderhoud gaat. Hierdoor is er veel achterstallig onderhoud ontstaan. Nu het college 2014 heeft kunnen afsluiten met een positief eindresultaat van ruim 9 miljoen euro, door verschillende meevallers, willen de drie partijen dat er geld geïnvesteerd wordt in het onderhoud van de volkstuincomplexen.

Ook stellen de drie partijen voor een budget vrij te maken voor de netheid van de stad. Er zijn meerdere plekken waar een goede opknapbeurt niet zou misstaan; bermgras snoeien wat anders tot gevaarlijke situatie leidt, straatmeubilair wat vervangen kan worden en verkeersborden die groen uitgeslagen zijn schoonmaken.

Daarnaast kan er werk gemaakt worden van het herstel van de Wipwatermolen in het Natuurkwartier. Vrijwilligers zetten zich daar al jaren in om de belangrijke cultuurhistorische delen van het verleden zichtbaar te houden. Het is volgens de partijen zeer de moeite waard als het college samen met de betrokken een plan maakt om de molen ook weer werkend te maken, zodat er daadwerkelijk weer water geschept kan worden.

Het college wil de financiële meevallers echter gebruiken voor nieuwe projecten zoals stadsvernieuwing en stelt daarom voor alvast miljoenen hiervoor te reserveren zonder dat er concrete plannen door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Voor de fractievoorzitters van de ChristenUnie, het CDA en de VSP reden het college en de coalitiepartijen hier op aan te spreken. De drie oppositiepartijen wijzen op de goede gewoonte om geld waar nog géén vastgestelde plannen voor zijn voorlopig te storten in de algemene reserves van de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren