C(r)ommunicatie

Op woensdag 13 februari is in mijn deel van het wijk Zuilenstein, volgens het bomenbeleidsplan, de kap zichtbaar begonnen. Na het merken met gele kruisen is het voor iedereen zichtbaar welke er uit gaan. Bewoners horen dat de takken fors gesnoeid worden en de gehele kruin wordt afgezaagd. Als burger die vroeg de deur uitgaat en laat thuis komt, was het een totale verrassing dat na mijn vertrek in de ochtend ’s avonds rond mijn auto van diverse bomen alleen nog het stamgedeelte resteerde. Tot mijn tevredenheid had zowel mijn auto als die van anderen geen schade geleden. Ik vroeg mij af wanneer de resterende delen er uit zouden gaan? Het verlossende woord komt van de gemeente op vrijdag 15 februari. Op 18 februari gaan ze starten met het kappen van de bomen, het werk duurt ongeveer 15 dagen. Er is mogelijk geluidsoverlast van het zagen. Het verzoek is om de auto elders te parkeren.  Zou het niet een voordeel zijn als de uitvoerder op de boom de datum van verwijderen en bestraten plaatst? Dan kan ik de auto waarschijnlijk op korte termijn weer voor de eigen deur plaatsen. 
Als bewoner word ik in de brief ook uitgenodigd om uit te kijken omdat ondanks een zorgvuldige uitvoering er ergens een takje kan liggen of een losse stoeptegel ligt. Was de reden van bomenkap onder andere niet het herstellen van de openbare ruimte in verband met wortelopdruk? Ik zie in mijn wijk bomen staan, die door verzakking van de grond (inklinken) hele oppervlakten tegels los laten liggen of boven de straat uitkomen. Daar worden bomen niet gerooid en het zou goed zijn als men hier ook aandacht aan zou besteden. 
Natuurlijk is het bovenstaande herkenbaar voor alle inwoners van Nieuwegein. Ik sta met mijn verbazing dan ook niet alleen. Ondanks dit beeld wil ik de bewoners een hart onder de riem steken. De gemeente gaat de openbare ruimte echt beheren. Er worden beheerplannen opgesteld en men gaat op beeldbestek werken. Aannemers worden aangesproken op geleverd resultaat, inclusief boete clausules. Het ziet er in de basis goed uit en de komende jaren heeft de gemeente hier de handen nog aan vol. Na goedkeuring in de Raad van februari of maart krijgt het nieuwe beleid zijn beslag. Laat de gemeente dan ook de communicatie hierover goed en vooral tijdig ter hand nemen. ‘Crommunicatie’ is er al genoeg. John HoutzagerCDA-fractie Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk