Creatieve zeilfanaten gezocht met lef!

Met de kreet ‘Creatieve zeilfanaten gezocht met lef!’ deed Erik Schensema, manager bij het NSWAC Wijkersloot, begin maart via LinkedIn een beroep op vrijwilligers. Zaterdag 12 juni wil het NSWAC namelijk een zeiltocht maken van Muiden naar Volendam met 23 kinderen die een meervoudige handicap hebben.

Ongeveer vijftig vrijwilligers en professionele hulp van de stichting zullen mee gaan om de tocht tot een groot succes te maken. De zeiltocht staat in het kader van de Prokkel Tweedaagse, beter bekend als de Verstandelijk Gehandicapten Tweedaagse. Deze tweedaagse wordt jaarlijks gehouden op de tweede vrijdag en zaterdag in juni. Het idee voor een zeiltocht is ontstaan bij de cliënten van het NSWAC. ‘Vorig jaar is er door de cliënten gevraagd om een zeiltocht, toen waren wij helaas te laat om dit nog te realiseren’, zegt Sanne Schwarze, organisator van het zeilevenement.

De stichting heeft op de oproep veel reacties ontvangen. Zo werden er boten met bemanning ter beschikking gesteld waaronder een grote Catamaran, een nostalgische Lemsteraak en een lux Amerikaans zeiljacht. Op dit moment worstelt het NSWAC nog met het vervoer naar Muiden en terug naar Nieuwegein. Kinderen die bij het NSWAC verblijven hebben veel zorg nodig en zijn niet allemaal mobiel. Een aantal kinderen kan niet zonder hun rolstoel, zij moeten vervoerd worden in busjes.

De stichting is nog op zoek naar diverse mogelijkheden om deze kinderen mee te nemen en hun een mooie dag te bezorgen.

‘Wij willen paden bewandelen die nog niet eerder bewandeld zijn’, zegt Erik. Voor de kinderen is de zeiltocht een grote verrassing, inmiddels zijn zij ingelicht over deze gebeurtenis. Zij hebben er zin in en vinden dit een geweldig mooi avontuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren