Cosbodag in Nieuwegein over de WMO

De Cosbodag in Nieuwegein, op 3 november aanstaande zal deze keer in het teken staan van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of de WMO! Deze wet gaat het gedrag en de situatie van vele mensen veranderen. Was er tot nu toe het vangnet van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), dat gaat per 1 juli 2006 veranderen. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot. Mensen worden afhankelijker van vrijwilligers of van hulp die ze zelf moet betalen. Mensen moeten op een andere manier naar hun voorzieningen van de toekomst kijken. Er is geen garantie noch automatisme meer. Het wordt dus duidelijk anders.

Daarover wil de organisatie van de Cosbodag gaan praten en zijn er enkele deskundigen uitgenodigd. Heeft u vragen over deze verandering dan is de Cosbodag zeker interessant voor U. De bijeenkomst vindt plaats in de Rank aan de Nijemonde 2 en de zaal is open om 09.30 uur en de dag duurt tot 14.00 uur.

Zoals gebruikelijk moet u zich even telefonisch aanmelden via telefoonnummer: 030 – 60 315 40 van het Infopunt Ouderen op maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur en donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 2,50. Deze bijeenkomst is voor alle ouderen (en jongeren) van Nieuwegein. U hoeft geen lid te zijn van een ouderenbond. Namens het bestuur van de Stichting Cosbo in Nieuwegein wens ik u een interessante dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk