‘Coronabomen’ geplant bij ziekenhuizen: ‘In nood leert men helden kennen’

Bij de ingang van de St. Antonius Ziekenhuizen in Nieuwegein is vandaag een boom geplant. De initiatiefnemers willen daarmee de zorgpersoneel een hart onder de riem steken. “Zorgmedewerkers lopen tijdens de Coronacrisis risico’s voor hun eigen gezondheid”, zegt Cor Faber. “We willen hen een blijk van steun geven.” Ook bij het St. Antonius in Leidsche Rijn is woensdagmorgen een boom geplant.

Herdenkingsbomen
Het initiatief is afkomstig van Stichting Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers. De stichting houdt zich normaal gesproken niet per se bezig met het planten van bomen. Begin dit jaar ontstond wel het idee om herdenkingsbomen te planten in het kader van totalitaire regimes, maar dat werd omgezet naar bomen voor het zorgpersoneel vanwege de uitbraak van de coronacrisis.

Plaquette
Bij de bomen zal een plaquette komen met daarop de tekst: ‘In tijden van nood leert men zijn helden kennen’. Vorige week werd al een boom geplant bij het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden. Vandaag zijn de locaties in Nieuwegein en Leidsche Rijn aan de beurt. Het gebeurt niet alleen bij de Utrechtse ziekenhuizen, maar ook bij een verzorgingshuis in Breda. Faber is ook al in gesprek met ziekenhuizen in Eindhoven en Veldhoven om daar bomen te planten.

Honderd jaar
Cor Faber, een van de initiatiefnemers, geeft aan dat de stichting er bij de keuze voor de bomen vooral keek naar soorten die er over vijftig of honderd jaar nog staan. Daarom komt bij Leidsche Rijn een acacia en in Nieuwegein een iep.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren