Corona-update

Door het hoge aantal Coronabesmettingen stijgt in de provincie Utrecht het risiconiveau vandaag naar ‘zeer ernstig’. Het aantal Coronabesmettingen in de gemeente Nieuwegein is sinds maandag 12 juli jl. gestegen met 26 gevallen. In totaal zijn er nu 5.605 Coronabesmettingen bekend in de gemeente Nieuwegein.

Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 134 ziekenhuisopnames geregistreerd in de gemeente Nieuwegein. Ten slotte bleef het aantal sterfgevallen gelijk. Er zijn tot gisteren in totaal 30 sterfgevallen bekend in de gemeente Nieuwegein welke gerelateerd worden aan COVID-19.

Verreweg de meeste mensen die positief testen zijn tieners en twintigers, maar het aantal gevallen onder dertigers, veertigers en vijftigers begint ook op te lopen.

Hulp bij maken afspraak vaccinatie
Iedereen in Nieuwegein die een vaccinatieafspraak wil inplannen, maar dit online of telefonisch lastig vindt, kan terecht bij het afspraakloket.

De loketten zijn te vinden in het Stadshuis van Nieuwegein aan het Stadsplein 1 en in het consultatiebureau in de wijk Fokkesteeg aan de Zoutkamperschans 3. In het Stadshuis is het loket van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 11.30 uur geopend. Op zaterdag is de locatie Stadshuis ook geopend van 10.00 – 16.00 uur. Het loket in het consultatiebureau is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur.

Ieder loket wordt bemand door een medewerker van GGD-regio Utrecht. Deze medewerker helpt bij het inplannen van een vaccinatie afspraak. Er worden op deze locaties geen prikken gezet.

Coronakaart
Het RIVM berekent vandaag ook het nieuwe reproductiegetal, de zogenoemde ‘R’. Dat cijfer steeg eind vorige week naar 1,37, het hoogste niveau sinds eind augustus vorig jaar. Het cijfer geeft aan dat het virus zich heel snel verspreidt. Het getal gaat over de situatie twee weken geleden, eind juni, omdat recentere cijfers nog niet betrouwbaar genoeg zijn.

Ziekenhuizen
Met het stijgend aantal coronabesmettingen maken de vier ziekenhuizen in de provincie Utrecht zich op voor extra drukte. Op dit moment liggen in alle Utrechtse ziekenhuizen samen dertien covidpatiënten, vijf daarvan liggen op de IC.

Net als in andere ziekenhuizen is ook in Nieuwegein de aparte covidafdeling gesloten. “Één patient ligt op de IC, drie andere patienten liggen op verschillende verpleegafdelingen”, legt Sandra van Dulmen van het St. Antoniusziekenhuis uit. “Dat werkt ook efficiënter dan voor zo’n klein aantal patiënten een aparte afdeling openstellen. Maar mocht het nodig zijn, dan kunnen we opschalen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren