Corona-uitbraak bij Oosterlicht College: 7 docenten en 40 leerlingen thuis

Het Oosterlicht College aan de Dieselbaan 10 in Nieuwegein geeft een groot deel van de leerlingen volgende week thuisonderwijs. De middelbare school ziet zich daartoe genoodzaakt nu 7 docenten en 40 leerlingen thuiszitten met een Coronabesmetting.

In een brief aan de ouders schrijft de school dat tot eind vorige week de situatie goed onder controle was. Er waren wel enkele besmettingen op de school, maar die waren niet aan elkaar gerelateerd.

Dat veranderde afgelopen maandag, toen een hele klas in thuisisolatie ging nadat de helft van de leerlingen positief getest was. In de dagen daarna liep het aantal besmettingen op school steeds verder op.

Na contact met de GGD heeft het Oosterlicht College nu besloten om volgende week alle bovenbouwleerlingen op de havo en het vwo thuisonderwijs te geven. De school gaat er op dit moment vanuit dat de fysieke lessen vanaf maandag 30 november worden hervat.

De onderbouwleerlingen en de leerlingen op het vmbo krijgen wel gewoon les op school. Voor Corona-gerelateerde zaken is een nieuw mailaccount aangemaakt: corona.nieuwegein@oosterlicht.nl

One thought on “Corona-uitbraak bij Oosterlicht College: 7 docenten en 40 leerlingen thuis

  1. Linda

    Zolangzamerhand zou hier simpelweg gekeken moeten worden naar aansprakelijkheid. Ik MOET mijn kinderen naar school sturen vanwege leerplicht. Ook als ik dit niet wil of verantwoord vind. De gemeente is verantwoordelijk voor de handhaving van de leerplichtwet. Zolang deze geen duidelijke opheffing van de leerplicht geeft in een dichtbevolkt gebied als Nieuwegein, is de gemeente in mijn ogen aansprakelijk voor de geleden schade.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren