Convenant Cultuur & Onderwijs ondertekend in DE KOM

Afgelopen dinsdag werd in het bijzijn van honderden kinderen in DE KOM het startsein gegeven voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Met deze regeling kunnen alle 29 Nieuwegeinse scholen voor primair onderwijs de komende 3 jaar meedoen met een verdiepingsprogramma op het gebied van cultuureducatie. Hiertoe werd dinsdag een convenant getekend door de gemeente Nieuwegein, Kunst Centraal, Nieuwegeinse schoolbesturen en DE KOM.

Het verdiepingsprogramma helpt scholen om cultuureducatie te verbinden aan de ontwikkeling van hun school. DE KOM ondersteunt de scholen bijvoorbeeld door coaching van leerkrachten, het verzorgen van projecten en het verbinden van cultuureducatie met reguliere lessen.

Instrumentencircuit
Eén van de projecten die DE KOM in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit verzorgt is het instrumentencircuit. Tijdens dit project maken alle Nieuwegeinse leerlingen uit groep 5 kennis met diverse muziekinstrumenten. Zowel op school als in DE KOM worden lessen en activiteiten aangeboden. Ter afsluiting van het instrumentencircuit bezoeken de leerlingen een voorstelling van jeugdorkest ’t JoNg.

Het tekenen van het nieuwe convenant dinsdag vond plaats in de theaterzaal van DE KOM, waar de kinderen die de afgelopen weken deelnamen aan het instrumentencircuit klaar zaten voor de voorstelling ‘Tovy, de muzikale magiër’. De voorstelling is speciaal voor het project gemaakt voor Willem van Baarsen van de Wereldband.

Cultuureducatie heeft een unieke betekenis voor het onderwijs. Dat vindt niet alleen het onderwijs zelf, maar ook de culturele sector en de politiek. Daarom hebben alle partijen dinsdag een convenant met elkaar gesloten om Kunst en Cultuur toegankelijk te maken voor alle kinderen, ook voor kinderen die dat van thuis uit niet meekrijgen. Dit alles is beschreven in het beleidsplan 2017-2010 opgesteld door Kunst Centraal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren