Controle van de fietsen op de Margrietschool

De Prinses Margrietschool uit Nieuwegein heeft in de afgelopen week meegedaan aan het project ‘Lightwise’ van de ANWB. Bij dit project staat de fietsverlichting van de kinderen centraal. Een belangrijk thema nu de dagen weer korter worden. De Prinses Margrietschool vindt extra aandacht voor verkeersveiligheid belangrijk. Daarom gaan leerlingen, naast de klassikale verkeerslessen, ook in de praktijk aan de slag.

In een onderzoek heeft 42 procent van de automobilisten aangegeven slecht te zien in het donker. Het is dus heel belangrijk dat kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer. Helaas is maar 65 procent van alle fietsen goed uitgerust als het op licht en reflectie aankomt.

De kinderen uit groep 5 tot en met 8 hebben les gekregen over het belang van goede verlichting en reflectie op hun fiets. Met een gereedschapskoffer en een checklist hebben alle kinderen hun eigen fiets gecontroleerd. Kleine gebreken werden gelijk verholpen. Zo zijn er flink wat batterijen vervangen van verlichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren