Contract van Wouter Bos met de steden

Landelijk en plaatselijk werkt de PvdA aan een Beter Nieuwegein. Met een sterke PvdA in Nieuwegein en een sterke PvdA in Den Haag kan veel alles veel beter. Dat is het voordeel van een landelijke partij met sterke lokale raadsleden, die midden tussen de mensen staan.De landelijke PvdA sluit komende week een contract af met de lijsttrekkers van de grote steden. Ook Nieuwegein doet mee. Hier onze bijdrage:Onze stad kan beter……
Werkgelegenheid
Banen voor laaggeschoolden zijn schaars, terwijl er voldoende zinvol werk voor hen te maken is. Met het verdwijnen van de Melkert-banen zijn deze mogelijkheden sterk teruggedrongen. Gemeentelijk zijn wel een aantal banen in stand te houden, maar niet de hoeveelheid die nodig is om dubbel maatschappelijk verantwoord bezig te zijn: Mensen aan het werk en zinvol werken aan een schone en veilige stad.
Wonen 
Nieuwegein kent nauwelijks goedkope woningen. Laat staan voor starters op de woningmarkt. Steden worden geholpen, indien corporaties over de bestedingsplannen overeenstemming dienen te krijgen met de gemeente, of de regio waarin zij werken, bijvoorbeeld het Bestuur Regio Utrecht. Op die wijze kan de besteding getoetst wordeen aan het volkshuisvestelijke doel van de corporatie. 
Luchtkwaliteit
Verlaging van de uitstoot aan stikstofdioxide en fijnstof is noodzakelijk. De PvdA in Nieuwegein, dat is ingeklemd tussen de rijkswegen A2, A12 en de A27 en de Lek, vindt dat noodzakelijk. Dat kan door een verlaging van de maximum snelheid op deze wegen langs Utrecht, Maarssen, Vianen  en Nieuwegein tot 80 kilometer per uur. Ook de verplichting tot het gebruik van schone brandstof voor rijnaken op de vaarwegen draagt daaraan bij.De verbetering van de luchtkwaliteit is noodzakelijk om via verdichting in Nieuwegein elders groene ruimte te sparen, maar vooral ook uit gezondheidsoogpunt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk