Contrôle op verkooppunten vuurwerk

Gedurende de maand december gaan de gemeente, de brandweer en de politie extra toezicht houden op vuurwerkverkooppunten in Nieuwegein en de bijbehorende opslagplaatsen. Het extra toezicht bestaat onder meer uit adviserende en controlerende bezoeken. Deze bezoeken vinden plaats om gevaarlijke en milieubedreigende situaties te voorkomen.

Begin december worden de bedrijven die vuurwerk gaan verkopen voor de eerste maal bezocht. Rond die tijd is er in de meeste opslagplaatsen nog geen vuurwerk aanwezig, maar wel kan worden nagegaan of de regels worden nageleefd. Als dat niet het geval is, zijn ondernemers nog in de gelegenheid om eventuele gebreken te herstellen. De opslagplaatsen moeten aangepast zijn voordat er vuurwerk mag worden opgeslagen.

Half december zal een tweede controle plaatsvinden. Als tijdens deze controle blijkt dat de opslagplaats niet in orde is, wordt proces-verbaal opgemaakt. Er kan tevens worden besloten de verkoop van het vuurwerk tijdens de eindejaarswisseling te verbieden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk