Continuering en uitbreiding consultatiepunten 4-12 jarigen

Wijkersloot is een wijk met een meer dan gemiddelde achterstandsproblematiek. De afgelopen jaren is op een drietal scholen in Wijkersloot het project ‘consultatiepunten 4-12 jarigen’ uitgevoerd. In de consultatiepunten worden risicoleerlingen met een meervoudige problematiek besproken door een interdisciplinair team onder leiding van de intern begeleider van de betreffende school.

Het doel is om een snelle, doeltreffende interventie te ondernemen. De ervaringen in Wijkersloot zijn zeer positief. Met name ook de deelname van het schoolmaatschappelijk werk aan de overleggen bevordert hulpverlening aan zowel het kind als in het gezin. Het college heeft dan ook besloten om door te gaan met deze consultatiepunten.

In de wijk Fokkesteeg Noord wordt een soortgelijke ontwikkeling waargenomen als in Wijkersloot. Het college gaat daarom uit preventief oogpunt drie consultatiepunten vestigen in de drie scholen in deze wijk. In het najaar is er een informatiebijeenkomst voor de betrokkenen in Fokkesteeg Noord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk