Consumenten kopen steeds meer online

De markt voor online consumentenbestedingen in Nederland is in de eerste 6 maanden gestegen met 36 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, zo blijkt uit een grootschalig consumentenonderzoek.

Vergeleken met voorgaande jaren vlakken de groeipercentages af, maar nog steeds groeit de markt voor online verkopen substantieel in vergelijking met de reguliere detailhandelsverkopen, aldus de onderzoekers. Het aantal kopers die het afgelopen half jaar iets online hebben aangeschaft is gestegen. Deze groep blijft groeien: met 24 procent naar 2,8 miljoen online kopers. Wel is er een daling in het aantal online kopers dat voor het eerst via internet iets heeft besteld van 410.000 naar circa 300.000 first-time shoppers. Dit jaar moet in Nederland een omzet van 1,2 miljard euro tot de mogelijkheden behoren.’

Wat heeft dit met Nieuwegein te maken hoor ik U zeggen. Wel, in Nieuwegein zien we een zelfde trent met het enige virtuele winkelcentrum van Nederland, TopTown Nieuwegein. Heeft u wel eens ervaren hoe gemakkelijk het is om met een klik van de muis uw boodschappen in huis te krijgen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk