Conflict in de wijk de Doorslag loopt verder op

Een conflict tussen een bewoner de Jong van de wijk De Doorslag en een groep hangjongeren lijkt op oudjaarsavond een dieptepunt te hebben bereikt. Bij de Nieuwegeiner werd met vuurwerk een raam opgeblazen en hij geeft een groep hangjongeren hiervan de schuld. Bewoner Henk de Jong (foto) heeft al maanden een conflict met de hangjongeren. Die zouden eerder al eens hebben gedreigd met geweld.

Een jongen uit de groep zelf ontkent dat de hangjongeren iets hebben gedaan. Wel is hij geïrriteerd over het gedrag van de Jong: die zou de groep jongeren uitschelden en te snel met de politie bellen als ze ergens hangen. Volgens De Jong hebben de gemeente en politie te weinig met de dreigementen van de jongeren gedaan. Hij houdt de burgemeester verantwoordelijk voor het incident op oudjaarsavond en dient een klacht in.

Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein vindt dat er genoeg voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Een incident zoals die met het vuurwerkbom zou niet te voorkomen zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren