Conferentie Zero Tolerance Day in Nieuwegein

Nieuwegein heeft de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV), ook bekend als meisjesbesnijdenis, hoog op de agenda staan. Vrijdag 5 februari is de conferentie Zero Tolerance Day (ZTD) in Nieuwegein. Tijdens ZTD wordt gesproken over VGV. Wethouder Hans Adriani opent deze conferentie. Wethouder Hans Adriani: “Gemeente Nieuwegein vindt de aandacht voor dit onderwerp van groot belang. Meisjesbesnijdenis is strafbaar en is een vorm van ernstige kindermishandeling met permanente verminking tot gevolg. Dat moet je willen voorkomen.”

Zero Tolerance Day is ieder jaar op 6 februari. Tijdens Zero Tolerance Day staat de strijd tegen VGV centraal. Het Platform 6/2 organiseert in Nederland sinds 2004 een conferentie om meer bekendheid te geven aan VGV en om de discussie te voeren over de wijze waarop VGV bestreden kan worden.

Afgelopen jaren is tijdens de conferenties veel gesproken over de aanpak om VGV te voorkomen. Dit jaar is er ook aandacht voor het Nederlandse nazorg programma. Daarnaast worden ontwikkelingen, zoals de aanhoudende vluchtelingenstroom, besproken. Dit omdat vluchtelingen uit VGV risicolanden zoals Eritrea naar Nederland komen.

De dag wordt gehouden in het Meeting District aan de Blokhoeve 2a in Nieuwegein. Klik hier voor het programman en om je aan te melden. Her begint om 13.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk