Conferentie Vrijwillige inzet

De werkgroep ‘ Vrijwillige inzet met Toekomst’ presenteerde op woensdag 16 september in Fort Vreeswijk haar notitie over de versterking van vrijwillige inzet. Vele initiatiefnemers, coördinatoren, bestuurders van vrijwilligersorganisaties waren aanwezig, evenals de wethouders Hans Adriani en Martijn Stekelenburg.

Eerst zijn de uitkomsten uit het behoefte-onderzoek toegelicht, dat onder vrijwilligers (organisaties) is uitgevoerd. Vervolgens gingen deelnemers in subgroepen met elkaar in gesprek over de thema’s uit de notitie zoals ruimte geven aan inwonersinitiatieven, werven van vrijwilligers, belemmerende regels, samenwerken en de ondersteuning van vrijwillige inzet. Talrijke tips, knelpunten en aanbevelingen zijn met elkaar gedeeld.

Ook vonden de aanwezigen, actief op vele verschillende tereinen zoals sport, welzijn, cultuur, zorg en natuur, het waardevol om elkaar op deze wijze te ontmoeten. Dit vraagt om een vervolg! De werkgroep gaat dit doen. Na de pauze beelde het theatergezelschap ‘Theater Boven Water’ persoonlijke verhalen van vrijwilligers uit de zaal uit: veel leren van je collega vrijwilliger, het hondje uitlaten van een zieke mevrouw, troost bieden met poezie en nog veel meer.

De wethouders Hans Adriani en Martijn Stekelenburg gaven aan erg blij te zijn met de notitie over vrijwillige inzet. Zij ondersteunen de ideeën en doen er alles aan om als gemeente een bijdrage te leveren aan de uitvoering ervan. Aan het eind van de avond sprak een overweldigende meerderheid van de aanwezigen zich voor de notitie van de werkgroep uit. De werkgroep ‘ Vrijwillige inzet met Toekomst’ kreeg groen licht om verder te gaan met de uitwerking van de notitie!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk