Concept-profielschets nieuwe burgemeester Nieuwegein

De gezamenlijke fractievoorzitters van de gemeenteraad van Nieuwegein hebben de afgelopen periode gewerkt aan een concept-profielschets voor een nieuwe burgemeester van Nieuwegein. In dit document wordt benoemd wat voor soort burgemeester de gemeenteraad zoekt. De profielschets is aan de gemeenteraad aangeboden en wordt in een speciale raadsvergadering op donderdag 13 januari 2011 besproken en vastgesteld.

Bij deze vergadering zal de Commissaris van de Koningin, de heer R. Robbertsen, aanwezig zijn. Door het aangekondigde vertrek van burgemeester drs. C.M. (Cor) de Vos per 1 mei a.s. gaat de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe burgemeester. De profielschets vormt daar de basis voor. Daarin staat beschreven wat er van een nieuwe burgemeester wordt verwacht en over welke kwaliteiten hij of zij moet beschikken.Zo wordt een burgemeester gezocht die inwoners, instellingen en bedrijven weet te verbinden. Een burgemeester die zichtbaar is en makkelijk toegankelijk, het boegbeeld van de gemeente vormt en zich als ambassadeur inzet om het Nieuwegein-gevoel te bevorderen.

Humor en relativeringsvermogen zijn hierbij goede eigenschappen.Na de vaststelling van de profielschets in de raadsvergadering van 13 januari 2011 gaat de werving- en selectieprocedure lopen met het plaatsen van een advertentie in de Staatscourant. Dan kunnen kandidaten solliciteren. In het vervolg-proces ligt een rol voor de Commissaris van de Koningin en voor een uit de gemeenteraad samengestelde vertrouwenscommissie. Deze gaan de gesprekken met de kandidaten voeren en doet een voordracht aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad draagt uiteindelijk een kandidaat voor benoeming voor. De uiteindelijke beslissing ligt bij de Kroon. De procedure is erop gericht dat een nieuwe burgemeester in mei of juni 2011 kan starten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren