Coming out dag in de bieb

Sinds 2009 is 11 oktober Coming Out dag, met als doel om de sociale acceptatie van LHBT (lesbienne, homo, biseksueel of transgender) te bevorderen. Sinds enkele jaren wappert op deze dag de regenboogvlag op gemeentelijke gebouwen. Dit jaar willen de initiatiefnemers meer inhoud geven aan Coming Out dag. De bibliotheek organiseert met de PvdA, SP, GroenLinks en het CDA een informatieavond voor de medewerkers en vrijwilligers van organisaties en verenigingen die beroepshalve met LHBT te maken hebben. Uiteraard is iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp van harte welkom.

Alexander Hootsmans van Art.1 Midden Nederland, het expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatie, geeft deze avond een overzicht van de situatie van LHBT in Nieuwegein, geïllustreerd met diverse meldingen die zijn gedaan. Ook gaat hij actief met het publiek aan de slag met verschillende testcases.

De informatieavond is van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Bibliotheek De tweede verdieping. Toegang is gratis. Aanmelden via: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. coming out dag.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren