Combinatie SGP/ChristenUnie in Nieuwegein

De besturen van de kiesverenigingen van de Staatkundige Gereformeerde Partij (SGP) en de ChristenUnie te Nieuwegein hebben besloten om bij de gemeenteraadsverkiezingen van DV maart 2002 weer met een gezamenlijke kandidatenlijst uit te komen. De combinatie zal een lijst indienen met de naam SGP/ChristenUnie.

Het huidige samenwerkingsverband is in 1994 begonnen met een gecombineerde SGP/RPF kandidatenlijst. De samenwerking loopt sindsdien naar de volle tevredenheid van beide partijen. De SGP en de ChristenUnie willen dan ook in vol vertrouwen dit samenwerkingsverband voor de periode 2002-2006 voortzetten.

De totale kandidatenlijst telt 14 namen en de eerste twee zijn de volgende:

1. Lijsttrekker wordt ook deze keer weer de bij iedereen bekende SGP-er J.H. Hoegée. Voor de heer Hoegée wordt het de 11e keer dat hij lijsttrekker wordt. Hij is sinds 1958 onafgebroken lid van de gemeenteraad (eerst van Vreeswijk en later van Nieuwegein). Bij verkiezing en bij leven en gezondheid hoopt de heer Hoegée dus in 2003 zijn 45-jarig raadslidmaatschap te mogen meemaken.

2. De tweede plaats wordt bezet door het huidige raadslid M.J. Monrooij. Hij maakt sinds 1994 deel uit van de raadsfractie. Daarnaast is hij ook namens de ChristenUnie lid van Provinciale Staten van Utrecht. Deze functie zal hij ook blijven bekleden als hij weer in de raad verkozen wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk