Column Willeke Stadtman: ‘Nieuwegein Awards’

De Nieuwegeinse Willeke Stadtman (1950) is onlangs een tweede leven begonnen als schrijfster. Is echtgenote en moeder van drie kinderen. Heeft inmiddels drie kleinzoons, een kleindochter (Eloisa), een hond (een Roemeense kliko) en een kleinhond (de hond van haar dochter). Vierendertig jaar was Willeke werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als arts, later als bestuurder met name in de ouderenzorg. In 2011 is zij gestopt met werken, precies zoals zij zich had voorgenomen. Al een tijdje heeft Willeke haar eigen column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze zijn ook in boekvorm uitgebracht met de titel: ‘Hopeloos maar niet ernstig’ (ISBN: 978-90-484-3583-6) en verkrijgbaar bij de Bruna op het Muntplein.

Willeke: ‘Afgelopen zaterdag 13 februari werden de Nieuwegein Awards 2015 uitgereikt. De uitreiking was dit keer in het zwembad, in Merwestein. Door mijn jongste destijds standaard aangeduid als Wermelstein. Je merkte het niet, maar feitelijk zaten we met 800 man bovenop het bad voor recreatief zwemmen.’

‘Voor de gelegenheid stonden er witte tuinstoelen opgesteld in drie vakken. Wie een gouden polsbandje had, mocht in het middenvak. Daar klonk een stem achteruit de zaal met de kracht van 1 op de schaal van Richter: ‘Showtime in five minutes.’ Vraag me niet waarom dat in het Engels moet. De stem hoopte ook …….’ Klik hier om de column ‘Nieuwegein Awards’ te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk