Column Willeke Stadtman: ‘In tijden van Corona (41)’

Tijdens de persconferentie van 8 maart kondigde Rutte helemaal niet aan dat de terrassen weer open mogen. Mijn lichtzinnige, dubieuze en kwaadwillige inschatting dat hij de terrassen open zou gooien in verband met de naderende verkiezingen bleek een canard. Om die reden ben ik door de hoofdredactie van De Digitale Stad Nieuwegein met onmiddellijke ingang voor twee columns geschorst.

Ik heb nog geprobeerd hiertegen beroep aan te tekenen, maar door het ontbreken van een deugdelijke beroepsprocedure was dat helaas niet mogelijk.

Vanwege mijn onberispelijke staat van dienst mag ik deze week nog wel een ingekorte column schrijven van hooguit 177 woorden, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ik de premier niet opnieuw beticht van pogingen om het leiden van de Coronacrisis in zijn voordeel te misbruiken.

Dat zal ik niet doen.

Hij kan het ook niet helpen dat het achtergrond decor van zijn persconferentie dezelfde kleuren en woorden kent als de slogan op de posters van de VVD. Iets van Samen sterker en een eindstreep. Hij staat er tenslotte met zijn rug naartoe.

Klik hier voor de eerdere columns van Willeke Stadtman over dit onderwerp.

One thought on “Column Willeke Stadtman: ‘In tijden van Corona (41)’

  1. Ferry Kiepe

    Hallo Martin,
    Je hebt helemaal gelijk. Het is pure verkiezingsretoriek.het is een schande dat je eigenlijk niets mag zeggen. Dit is pure dictatuur hoor. Een grote schande voor ons land.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren