Column burgemeester Frans Backhuijs: ‘Een gezond en voorspoedig 2022’

Deze eerste column van het nieuwe jaar wil ik graag beginnen met U alle goeds te wensen voor 2022. Laten we hopen dat het een jaar wordt met een goede gezondheid. En een jaar waarin we met elkaar een manier vinden om het normale leven zoveel als mogelijk doorgang te laten vinden wetende dat het coronavirus niet zal verdwijnen. Als ik om mij heen kijk zie ik al kleine stappen. Bijvoorbeeld in de manier waarop we elkaar begroeten. Driemaal kussen doen we bijna niet meer en zelf vind ik steeds normaler als ik geen hand geef maar een boks.

Afgelopen maandag heb ik zeven jongeren uit Nieuwegein mogen onderscheiden met een jongerenlintje. Jonge mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving plaatsen we hiermee in de schijnwerpers. Zij helpen andere mensen of geven hulp aan dieren, zetten zich in voor het milieu, de natuur of voor een schone en veilige buurt. Dat doen ze zonder tegenprestatie. Zij bouwen zo aan een beter toekomst voor iedereen. Ik ben als burgemeester bijzonder trots op deze jongeren. Zij zijn een voorbeeld voor ons allemaal.

Op 16 maart aanstaande vinden er weer verkiezingen plaats voor de gemeenteraad. Als inwoner kunt u dan uw stem uitbrengen op een van de kandidaten van de verschillende politieke partijen. De partijen hebben verkiezingsprogramma’s geschreven met ideeën voor de komende vier jaar. Eind februari komt er een stemwijzer die kan helpen om uw keuze te maken. Dat stemwijzer bepaalt niet uw stem, maar geeft inzicht hoe uw mening past bij de verschillende programma’s. De stemwijzer is niet het enige advies, er kunnen redenen zijn om een ander keuze te maken. Ik nodig u uit om u goed te oriënteren en ga stemmen. Uw stem doet ertoe.

Burgemeester Frans Backhuijs

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk