Tijdelijke fietsbrug Beatrixsluis pas maandag open

De tijdelijke fietsbrug nabij de Prinses Beatrixsluis wordt op maandag 3 oktober in gebruik genomen in plaats van vrijdag 30 september. Tot die tijd blijft de bestaande route over de Achterweg en de Lekdijk-Oost beschikbaar voor fietsers. Reden voor het uitstel is het feit dat de grondterp naar de brug toe nog onvoldoende is ingeklonken. Dit heeft te maken met de slappe bodem in dit gebied. Met het uitstel krijgt de grond twee extra dagen om te zetten en kan de brug vanaf 3 oktober een veilige doorgang zijn voor fietsers en voetgangers.

De tijdelijke fietsbrug komt te liggen tussen het Kazernedok en de Prinses Beatrixsluis en is open van maandag 3 oktober tot april 2017. Hij is begaanbaar voor zowel fietsers als voetgangers. De brug is één van meerdere verkeersmaatregelen en omleidingen die nodig zijn om veilig te kunnen werken aan de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal. Meer informatie over de gewijzigde verkeerssituatie rondom de sluis vindt u hier. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, neem dan contact op met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart
De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer grote schepen het Lekkanaal gebruiken, lopen wachttijden op en dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

fietsbrugbeatrixsluis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk