College wil proef met Sportservicepunt

Het Rijk heeft in het kader van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger een Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk ingesteld. Het college van B & W heeft in dat kader een aanvraag ingediend om een Sportservicepunt (SSP) op te richten.

Hierover is overlegd met vertegenwoordigers van sportorganisaties en vrijwilligersondersteuning. Het Rijk betaalt, als de aanvraag wordt gehonoreerd, € 45.500 voor de proefperiode 2002-2004. De andere helft van de kosten draagt de gemeente bij. Het doel van het Sportservicepunt is om vrijwilligers in sportverenigingen beter en eerder dan nu het geval is te kunnen ondersteunen. Dit gebeurt door één loket te realiseren waar zeer uiteenlopende vragen kunnen worden gesteld.

Het SSP kan al in 2002 van start gaan. Het Sportservicepunt wordt mede ontwikkeld en aangestuurd door de Sportraad. Bovendien wisselt het Sportservicepunt kennis en vaardigheden uit met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein. Hierdoor kunnen zij elkaar versterken en worden bestaande voorzieningen efficiënter ingezet en bereikbaarder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk