College wil aanschaf brandweermateriaal voor op water

Het college heeft besloten tot aanschaf van het One Seven Blussysteem. Dit is een brandblusunit op wieltjes, die op een boot op gerold worden. De unit kan schuim over een afstand van ongeveer 15 meter spuiten. Reden voor de aanschaf is, dat de brandweer Nieuwegein in de huidige situatie geen uitvoering kan geven aan de in de brandweerwet genoemde taken op de vaarwegen. Voor het optreden bij brand op de rivier is er in de eerste instantie geen materiaal aanwezig. Het college acht dit niet verantwoord.

Om de huidige situatie te verbeteren, is onderzocht welke mogelijkheden er zijn om op een snelle en verantwoorde wijze een brand aan boord van een schip op een van de waterwegen in Nieuwegein en Vianen te bestrijden. Daarbij is het de bedoeling dat het blussen binnen 30 minuten kan starten. De aan te schaffen blusunit kan geplaatst worden op het voetveer Nieuwegein – Vianen, of op schepen van Rijkswaterstaat of het Korps Landelijke Politie Diensten te water.

Het college verzoekt het presidium van de gemeenteraad het voorstel te behandelen in de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ) en in de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk