College Nieuwegein zet extra communicatie en handhaving in bij bestrijding Corona

Met een brief aan de gemeenteraad vraagt het college extra aandacht voor de Corona-ontwikkelingen in Nieuwegein. In de brief wordt onder andere aandacht besteed aan:

Toename besmettingen
Het aantal besmette personen in Nieuwegein is in de periode van 28 juli tot en met 11 augustus met 31 personen gestegen. Nieuwegein staat hiermee in de regio op een tweede plek (na Utrecht) als het om het aantal nieuwe besmettingen gaat.

Campagne
Via een publiekscampagne gaat de gemeente een beroep doen op Nieuwegeiners in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. In deze leeftijdscategorie zijn de afgelopen periode namelijk het meest aantal besmettingen ontdekt. Met de campagne laten we vooral zien wat wél kan in deze lastige tijd. De gemeente hoopt op deze manier zoveel mogelijk (jonge) Nieuwegeiners te stimuleren om zich aan de maatregelen te blijven houden.

Strengere handhaving
De gemeente gaat de Coronamaatregelen strikter handhaven. Het college geeft in de brief aan dat de gemeente horeca en detailhandel vaker gaat controleren. “De BOA’s gaan eerder sancties opleggen bij horeca en winkeliers. Bij een eerste constatering wordt, naast advies hoe invulling kan worden gegeven aan de maatregelen, ook een formele waarschuwing gegeven. Als bij een hercontrole blijkt dat nog altijd sprake is van dezelfde overtreding wordt een boete opgelegd. Als bij een derde controle blijkt dat nog altijd sprake is van dezelfde overtreding gaan we, afhankelijk van de ernst van de overtreding, mogelijk over tot tijdelijke sluiting.”

Lees hier de brief aan het college.

Loco-burgemeester Ellie Eggengoor (geheel rechts) liep vrijdagdagmiddag mee met de boa’s op Cityplaza bij de controle op de naleving van de Coronamaatregelen. Alle winkeliers en horeca hadden hun zaken op orde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren