College neemt kennis van visiedocument GHOR/CPA

De gemeenten zijn wettelijk verantwoordelijk voor de geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen en voor het ambulancevervoer. Wat betreft Nieuwegein zijn deze taken regionaal opgezet. De gemeenten dragen de financiën van die regionale GHOR/PA (dat staat voor Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen/Centrale Post Ambulancevervoer).

De GHOR/CPA regio Utrecht heeft een visiedocument gemaakt, waarin staat wat de GHOR moet doen, waar zij momenteel staat en waar er naar toe gewerkt moet worden. De systematiek die gebruikt wordt om de taken en resultaten van de GHOR transparant te maken worden in achterliggend document “Zorg voor Veiligheid” (visie op de positie van GHOR regio Utrecht 2004-2007) nader toegelicht.

Met het oog op de voorbereidingen voor de gemeentebegroting van 2005, heeft de voorzitter van het bestuur van de GHOR/CPA het visiedocument ter informatie aan de gemeente aangeboden. Het college heeft er nu kennis van genomen en legt het document nu ter informatie voor aan de raad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk