College neemt kennis van concept deel-snippergroenkaart

Het college heeft kennis genomen van de concept deel-snippergroenkaart voor de wijken Zandveld en Hoogzandveld-Lekboulevard. Op deze kaart staan de kleine stukjes openbaar groen (´snippergroen´) in de betreffende Nieuwegeinse wijken aangegeven. Soms kan zo´n stukje snippergroen worden gehuurd of gekocht door aanwonenden.

De administratieve procedure voor de verhuur of verkoop van snippergroen kan aanzienlijk worden vereenvoudigd, als de gemeente voor het grondgebied van de gehele gemeente een kaart opstelt, waarop staat aangegeven welke stukken snippergroen in aanmerking kunnen komen voor verhuur of verkoop.

Voordat de gemeente tot een gemeentedekkende kaart komt, heeft de gemeente nu bij wijze van pilot een concept-deelsnippergroenkaart gemaakt voor de wijken Zandveld en Hoogzandveld-Lekboulevard.

Op basis van deze concept-kaart heeft het college nu besloten tot enkele aanpassingen en acties. Deze moeten eerst worden uitgewerkt voordat de gemeente een gemeentedekkende snippergroenkaart kan opstellen. Ook heeft het college besloten tot het in gebruik nemen van de deel-snippergroenkaart voor Zandveld en Hoogzandveld-Lekboulevard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk