College loopt vooruit op vaste Koopzondag

Diverse politieke partijen in Nieuwegein waren verrast met de advertentie in de lokale media dat de winkels op winkelcentrum Cityplaza zondag 26 januari open zijn. In een brief ex. Art 42 vragen zij om opheldering aan het college van B&W. Momenteel mogen de winkels in Nieuwegein 1 maal per maand open zijn op de zondagen en Cityplaza was op zondag 5 januari j.l. al open. De partijen, waaronder ‘Ieders Belang’ en de VSP willen opheldering hierover.

Woensdag 29 januari aanstaande komt het initiatiefvoorstel tot vaste zondagsopenstelling voor de derde keer in de gemeenteraad. Het initiatiefvoorstel, ingediend door de fracties VVD, PvdA, D66, ONS en Fractie van der Zalm, werd de laatste keer doorverwezen naar de raadscommissie Samenleving nadat het de eerste keer verworpen werd. De commissie besprak 16 januari j.l. het voorstel maar nieuwe argumenten zijn niet meer aangedragen.

Volgens de tegenstemmers zijn veel winkeliers tegen 52 koopzondagen, maar hun geluid wordt niet gehoord. 

CDA, ChristenUnie/SGP en SP vonden het Initiatiefvoorstel nogal ondemocratisch, omdat het voorstel de eerste keer al is afgestemd.

Mocht het voorstel 29 januari a.s. worden aangenomen dan zullen enkele tegenstanders met een initiatiefvoorstel komen om die koopzondagen weer in te trekken. Dat zullen de partijen doen als voorbeeld om te laten zien wat de gevolgen zijn als je je niet bij democratisch genomen besluiten neerlegt. ‘Als je iedere keer weer op zaken terug wilt komen, dan ontstaat er een onwerkbare (bestuurs)situatie’ aldus een insider. Aankomende woensdag 29 januari weten we of ook in Nieuwegein op iedere zondag gewinkeld kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren