College heeft motie ‘Rijnhuizen geeft energie’ aangenomen

GroenLinks in Nieuwegein heeft in de raadsvergadering van afgelopen donderdag 26 januari het college opgeroepen om samen met organisaties en bedrijven in Rijnhuizen de circulaire economie als uitgangspunt te nemen in alle ontwikkelingen in Rijnhuizen.

In Rijnhuizen wordt hard gewerkt door organisaties zoals Club Rijnhuizen, ontwikkelaars en anderen om van Rijnhuizen weer een mooi woon- en werkgebied te maken. GroenLinks vindt dat dit een prachtige gelegenheid is om serieus aan het werk te gaan met het verduurzamen van oude gebouwen, en om circulair bouwen als uitgangspunt te nemen bij alle nieuwe bouwprojecten.

Door uit te gaan van de circulaire economie, waarbij grondstoffen en andere materialen opnieuw gebruikt kunnen worden. Hiermee wordt gebruik van fossiele energie verder teruggebracht, kunnen grondstoffen worden hergebruikt en wordt er gebruik gemaakt van creatieve ideeën en nieuwe technieken om energie op te wekken. Juist door de samenwerking tussen de gemeente, bedrijven, bewonersinitiatieven, provincie, ontstaan er nieuwe ideeën die gebruikt kunnen worden voor andere wijken. Hierdoor wordt het een aantrekkelijk gebied om te wonen en werken.

GroenLinks diende de motie in samen met de SP en D66 en motie werd mede ondersteund door het CDA, de ChristenUnie, PvdA, VVD. Klik hier voor de motie die is aangenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk