College bezoekt KOEK in de Rijtuigenbuurt

Het college van de gemeente Nieuwegein ging op bezoek in de Rijtuigenbuurt waar een van de woonhuizen geschikt is gemaakt om te werken aan je talenten en je dromen waar te maken. Dit woonhuis is gevestigd aan de Landauerdrift 2 in de wijk. Bewoners en professionals werken hier volgens het concept ‘KOEK”. KOEK betekent ‘Klimmen Op Eigen Kracht’. Een methode waarin je vanuit je passie en talent werkt aan het waarmaken van je droom.

Een plek om (samen) te werken aan het realiseren van je dromen
Het noorderlicht fotograferen, nadenken over (andere) loopbaanstappen, aan je portfolio werken, vanuit schulden bouwen aan een eigen bedrijfje, maar ook “gewoon” weer gezien en gehoord worden om wie je bent. Iedereen heeft een droom en binnen KOEK is er ruimte en tijd om dit alleen of samen met anderen te ontdekken. Zo weet jong en oud(er) KOEK steeds beter te vinden; in het Rijtuigenhuis, bij de bakfiets met koffie, thee en limonade, op Facebook, via mail of telefonisch.

Een inclusieve buurt
KOEK zoekt, in gesprek met bewoners, naar hun persoonlijke dromen, talenten, energie en wensen. Kansen en mogelijkheden zijn daarbij de uitgangspunten  i.p.v. problemen en belemmeringen. Er wordt aan bewoners gevraagd hoe zij met hun droom aan de slag willen en welke ondersteuning daarbij nodig is. KOEK heeft zich in een aantal steden al bewezen als zeer succesvolle methode om inwoners op een duurzame manier te ondersteunen bij het meedoen, op eigen wijze en naar eigen vermogen, in de samenleving. Rondom deze buurtgenoten ontstaat een netwerk van andere bewoners, waarbij iedereen welkom is. Zo geeft KOEK ook een positieve boost aan (verbinding in) een inclusieve buurt.

De woning aan de Landauerdrift duidelijk herkenbaar

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren