Clubtrainer Bart van Essen 25 jaar bij Rijnhuyse

Deze maand staat tennistrainer Bart van Essen bij Rijnhuyse in het zonnetje, want hij is exact 25 jaar als trainer aan de club verbonden. Bijna iedere dag is hij te vinden op de banen van de Nieuwegeinse tennisvereniging. Zo geeft hij les aan jeugdleden die niet tot de selectie behoren en aan senioren die hun tennisvaardigheden ook willen verbeteren. Daarnaast is Bart van Essen, samen met Bas Jansen en diverse jeugd selectieleden, iedere zaterdagmorgen betrokken bij het G-tennis, gericht op mensen met een verstandelijke beperking. En als hij niet aan het lesgeven is, dan is hij voor clinics, competities of evenementen nog vaak bij Rijnhuyse te vinden.

Bart van Essen

Dat zijn inzet en betrokkenheid opvalt, blijkt ook wel uit het feit, dat Bart van Essen is genomineerd als Trainer van het Jaar. En hij zit momenteel bij de top 3 en tijdens het KNLTB Trainerscongres op 11 oktober a.s. in het NBC wordt duidelijk of hij de titel wint.

Trainerstrio
Bart van Essen beoefende in zijn jeugd veel sporten, waaronder voetbal, maar uiteindelijk had tennis zijn voorkeur. Zo’n 3 jaar lang speelde hij zelfs op hoog niveau om uiteindelijk als tennisleraar bij Tennisvereniging Rijnhuyse neer te strijken. En gezien het 25-jarig jubileum bevalt die samenwerking aan beide kanten. Naast Bart van Essen beschikt Tennisvereniging Rijnhuyse (dat dit jaar overigens 50 jaar bestaat) ook nog over George van der Geest en Thomas van Doorn als trainers.

Over Tennisvereniging Rijnhuyse
Tennisvereniging Rijnhuyse (TVR), gelegen aan Rond het Fort in Nieuwegein, is opgericht in 1969. Het tennispark met zeven allweather smashcourtbanen is gelegen in een prachtig deel van Nieuwegein, dicht bij het kasteel Rijnhuizen (Jutphaas). De jubilerende vereniging telt ruim 625 leden, van jong tot oud, en heeft ruimte voor nieuwe leden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren