Katern

Clubkampioenschappen schoonspringen 2017

Zaterdag 24 juni werden in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein de clubkampioenschappen van de afdeling schoonspringen van Aquarijn gehouden. Voor de meeste schoonspringers zit het seizoen erop. Er zal nog een ploeg afreizen naar het Bulgaarse Sofia. Daar wordt van 9 t/m 12 juli een groot clubtoernooi gehouden. En van 14 t/m 22 juli zal Daphne Wils Aquarijn vertegenwoordigen, wanneer ze met het Nationale Team zal deelnemen aan de Wereldkampioenschappen te Boedapest, Hongarije.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was Jinte vd Hoef de kampioene. Ike IJmker behaalde zilver en het brons was voor Amalucia Martins. In de D-groep (10/11 jaar) een spannende strijd, die gewonnen werd door Daan Willemen. Het zilver was voor Matthew Hibbert en Csilla van Os won het brons.

In de C-groep (12/13 jaar) won Nica Rakké het goud, gevolgd door Tim Stelte met zilver en het brons ging naar Leonardo Spaan. In de B-groep (14/15 jaar) was er goud voor een sterk springende Marien Raatgever. Het zilver was voor Manuel Öztopçu en het brons ging naar Esther Poort.

In de A-groep (16/17/18 jaar) won Owen Johnston met overtuiging de gouden medaille. Zilver was er voor Suzanne Klooster en het brons ging naar Jojanneke van Dijk.

Bij de senioren een sterk deelnemersveld. Daphne Wils behaalde goud, gevolgd door Tanja van Hassel met zilver en het brons was voor Kirsten Veltman.

De 8 beste springers uit de C-groep, B-groep, A-groep en senioren maakten zich op voor de finale. Die werd gewonnen door een fantastisch springende Daphne Wils. De jury beloonde haar een aantal keren met 8-en. Het zilver ging naar Kirsten Veltman en de het brons verrassend naar de 14 jarige Marien Raatgever.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren