CLASSIC SENSE – klassieke concertbeleving

De Barbarakerk dient als ‘concertzaal’ voor een serie concertbelevingen. Deze zijn laagdrempelig, licht klassiek getint en spelen in op uw zintuigen; naast horen en zien staat het creëren van een ontspannen gevoel en atmosfeer voorop! Terwijl u geniet van de muziek worden uw ogen als vanzelfsprekend getrokken naar de moderne glas-en-lood ramen, die dankzij de gunstige ligging door zon- en buitenlicht prachtig oplichten. Afbeeldingen omgeven met symbolen uit het leven van de H. Barbara in een setting van herkenbare Vreeswijkse dorpsbeelden.

Op zondag 24 april zullen slagwerkers Peter Elbertse en Esther Doornink samen de Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt spelen. De herhalende harmonieën liggen gemakkelijk in het gehoor waardoor de luisteraar wegdroomt of nieuwe patronen ontdekt. De ongewone bezetting met twee marimba’s duurt ongeveer 1,5 uur onafgebroken en is al meermalen door Esther en Peter uitgevoerd. Muziek om ontspannen achterover te hangen. In de Barbarakerk is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het podium, vlakbij de instrumenten!

Wilt u dit ervaren, reserveer voor deze specifieke plaatsen en neem zelf matje, kussen en plaid mee. Kaarten voor de concerten kosten € 12,50. Reserveer via mail classicsenseconcerten@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk