Cityplaza fase 2 officieel geopend

Wethouder Adriani van de gemeente Nieuwegein heeft woensdagmiddag 9 april de tweede fase van de uitbreiding van stadscentrum Cityplaza in Nieuwegein voor het publiek geopend. Deze fase omvat een vernieuwd Marktplein, eigentijdse openbare ruimte, een parkeergarage, 38 huurappartementen en circa 15.000 m2 winkelruimte.

Deze uitbreiding is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen de gemeente, Multi Vastgoed, Corio en Mitros. Multi Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de winkels, de woningen en de parkeergarage en de gemeente Nieuwegein voor het openbaar gebied. De winkels die zich in het nieuwe deel van Cityplaza vestigen, zijn onder meer Action, supermarkt Dirk van den Broek, de formules Dirx & Dirk III, La Place, Ekoplaza, Van Haren schoenen, Jeans Centre, Bagels & Beans, Ecco, Jamin, Simon Lévelt, Grieks restaurant Oregano en een wijn- en tapasbar. Zij vormen een aanvulling op het bestaande winkelaanbod. Eind maart 2012 openden reeds de eerste winkels binnen de tweede fase, zoals Jack & Jones, ICI Paris XL, Pearl Opticiens, Bram Ladage en Caraat Juweliers.

In aansluiting op de eerste fase (geopend in september 2011) heeft Multi een winkelpassage gerealiseerd die loopt van het Stadshuis naar de Markt. Hierdoor is een echt ‘winkelcircuit’ ontstaan. De bestaande Markt heeft een rigoureuze metamorfose ondergaan. Alle gevels zijn naar voren gebracht en het plein is op dezelfde hoogste als de winkels van het huidige Cityplaza. Hierdoor is parkeergelegenheid gecreëerd onder het Marktplein en worden de auto’s aan het zicht onttrokken. Aan het vernieuwde Marktplein opent een aantal horecagelegenheden met een terras. Hierdoor ontstaat een levendig plein; ‘the place to meet’ in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk