City Nieuwegein zet wachtverzachters in bij Kolfstedetunnel

City Nieuwegein vernieuwt en dat merk je. Naast de Kolfstedetunnel bijvoorbeeld. Daar wordt een gebouw gesloopt om plaats te maken voor een klein park. Twee dagen liep je de kans dat je even moest wachten, voordat je door de Kolfstedetunnel kon. Voor de veiligheid was het nodig om het verkeer door de tunnel af en toe tegen te houden. Het oponthoud was maximaal tien minuten.

Het Omgevingsteam maakte van de gelegenheid gebruik om met wachtenden te praten over de vernieuwing. Ook werden ‘wachtverzachters’ ingezet om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Nieuwegeiner Rooie Arie zorgde voor een vrolijke noot, sportcoach Bea van DeMIXX zette de wachtenden aan om te bewegen. En hostesses vroegen om een naam te bedenken voor het nieuwe park tegenover het busstation. Uiteraard werden er ook drankjes uitgedeeld. Zo ging de wachttijd snel voorbij.

Wethouder Marieke Schouten was bij de eerste keren dat het verkeer voor tien minuten werd tegengehouden. Haar reactie: “Het korte oponthoud bij de Kolfstedetunnel was voor ons een uitgesproken gelegenheid om met wachtenden in gesprek te gaan en hun inbreng te vragen bij de vernieuwing van City. We hebben al enkele mooie namen opgehaald voor het park bij het busstation dat wordt vernieuwd. Voor de wachtenden hebben we als vermaak zogenaamde ‘wachtverzachters’ ingezet. Want ook tijdens de werkzaamheden willen we een aantrekkelijke binnenstad blijven. Uiteindelijk werken we toe naar een aantrekkelijke, groene, duurzame en gezonde binnenstad. Voor iedereen die even moest wachten: bedankt voor je geduld.”

Een wachtende fietser reageerde: “In het buurtbericht heb ik gelezen dat dit ging gebeuren. Leuk dat jullie er aandacht aan besteden en er iets leuks van maken. Dat verzacht de wachttijd!”

Gelukkig verliep het sloopwerk voorspoedig, waardoor er maar anderhalve dag wachttijden waren. In plaats van de aangekondigde drie dagen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk