Katern

Ciao

Om nog even terug te komen op mijn “word vervolgd” ……….. er is nog niet veel gebeurt, we zijn alleen met de architect naar Asti gegaan, eerst naar een soort VVV. Daar kregen we allerlei info en tips. Ook staan we daar nu in het systeem. Toeristen die een accommodatie zoeken, sturen ze door naar ons. Toen nog even naar de Polizia, heel veel blabla, maar in ieder geval weten ze van ons bestaan, ze moeten ons nog een mail sturen met nog meer info. Ook zij de agent dat we altijd kunnen bellen bij calamiteiten, we staan daar geregistreerd, en dat zal dan wel een veilig gevoel geven. Maar verder moeten we dus wachten op wat mails, dan kunnen we verder.

Dus nu naar de orde van de dag. Na een paar hele drukke weken met de allerliefste gasten moesten we een paar dagen bijkomen………wel in de positieve zin hoor, het was super gezellig. We hadden gasten die met elkaar heel goed overweg konden, leuke proeverij bezocht en lekker gekookt voor ze. Ook de markt hebben we bezocht, en ze hebben lekker gezwommen. Zo’n week is helemaal geweldig en ik weet zeker dat er nog heel veel van deze weken komen. Ik verheug me nu al op alle nieuwe gasten maar ook die voor de tweede en zelfs derde keer komen. We hebben dus nu ook een jubileum, drie keer bij ons logeren vinden we zo’n eer dat we dat gaan vieren. Zeg niet hoe, want ik weet zeker dit gelezen wordt door ze……maar goed, het seizoen is in volle gang, we zijn redelijk volgeboekt in juni, juli en de eerste twee weken van augustus, daarna is er nog ruimte…….

Riccardo is geslaagd voor zijn tussen school, de ‘scuola media’. Zaterdag zijn we zijn eindcijfer gaan halen, totaal heeft hij een 6. Ik vond het eerst een beetje laag, omdat hij best een goed gevoel had over zijn examen. Maar de leraar achter de tafel zei dat het voor Riccardo erg goed gedaan is, omdat hij een gelijke behandeling heeft gehad, pas drie jaar hier woont en alleen maar het eerste jaar bijles gehad heeft. Dus nu heeft hij vakantie tot half september, dan is het afgelopen met de lol en gaat hij naar een soort hts. Een pittige school, maar hij heeft er zin in. Ook heeft hij sinds een week een scooter, eindelijk……en dat geeft hem, en ons, wat meer vrijheid. Hij toert overal naartoe, hij heeft al heel wat kilometers gereden en is al in heel wat dorpjes geweest. Meteen vragen of hij met een hele grote groep op de scooter naar zee mag….nee dus. Lekker met de trein hoor. Hij is pas 15 jaar.

Zaterdag avond gingen we naar een bar in Acqui Terme met vrienden. Het was er heel erg druk, overal muziek en leuke markt kraampjes. Het was Notte Bianchi. Een paar dagen duurde dat, de langste dag wordt dan gevierd. Er zijn zoveel feesten en activiteiten deze zomer, ik zal alles voor de gasten opschrijven, zodat ze niets kunnen missen.

Tot de volgende keer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk