Chinese delegatie bezoekt Nieuwegein

Een delegatie van het bestuur van de stad Shaoxing bracht op donderdag 20 juni jl. een bezoek aan gemeente Nieuwegein. Shaoxing is één van de elf steden die vallen onder het Yuecheng District. Onder leiding van directeur Zhong Jianrong maakte de delegatie kennis met wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken en wethouder Marieke Schouten van Duurzaamheid. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van de onderwerpen water en landbouw in de verschillende wijken van de stad Shaoxing.

Wethouder Ellie Eggengoor vertelde over het bestuur van gemeente Nieuwegein, wat er allemaal speelt op het gebied van ondernemen in Nieuwegein, maar ook stadsmarketing, Nieuwegein als logistieke hotspot en de vele parels en bezienswaardigheden van Nieuwegein.

Uitwisseling
Het doel van deze kennismaking was het verkennen van mogelijkheden van samenwerking, het uitwisselen van ervaringen en kennisdeling over innovatie. De directeur vertelde vol trots over de historie van Shaoxing dat al 2500 jaar bestaat. De stad staat bekend om hun fruit en rijstwijn. De China Shaoxing Yellow Wine Group Corporation produceert 110.000 ton per jaar voor de binnenlandse en buitenlandse markten. Ook de goede kwaliteit van het water en het klimaat werden besproken. Aangezien landbouw een grote bron van inkomsten is, is dit van essentieel belang volgens directeur Zhong Jianrong.

Internationaal zakendoen
Nieuwegein maakt deel uit van de taskforce internationale acquisitie en
handelsbevordering. Binnenkort peilt Nieuwegein als actie uit de Economische visie het animo voor en de ervaringen van ondernemers met internationaal zakendoen.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dali Stankovic, adviseur ondernemerszaken, telefonisch op 06-30 28 98 80 of per e-mail op ondernemen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk