‘Children of the rainbow’

Op zondag 12 januari 2003 is de première van ‘Children of the rainbow’, een productie van jongerentheatergroep SoSo Foe Toe. Aanleiding voor deze voorstelling is het vele zinloze geweld waarmee jongeren tegenwoordig worden geconfronteerd.

We leven in een wereld waarin veel verschillende waarden en normen naast elkaar (mogen) bestaan. Hoe reageren we daarop? Is iemand nog jouw vriend als hij of zij iets doet waarvan jij vindt dat het niet door de beugel kan? Waar verandert persoonlijke vrijheid in asociaal gedrag? De voorstelling geeft geen pasklaar antwoord op vragen, maar legt de verschillende omgangs-wijzen en mechanismen bloot. Zo wordt aanschouwelijk gemaakt wat de invloed van een individu op een groep kan zijn en omgekeerd. Het resultaat is een eigenzinnige en indringende theater-productie die veel fysieke kracht uitstraalt. Mede omdat dans een grote plaats in het geheel heeft.

De jongeren zijn zelf intensief betrokken geweest bij het denken over de inhoud en het maken van de danschoreografie. Het werkproces kan een dialoog worden genoemd tussen de spelers/ dansersgroep en de theatermakers die hen begeleidden. De voorstelling begint om 14.30 uur in theater De Kom. Kaarten kosten 8,00 euro en zijn te verkrijgen bij de kassa van het theater.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk