“Serious Rescue” door de sluizen van Vreeswijk

Wiebe de Ringh, de vaste fotograaf van de Wilhelminasluis in Andel berichtte zaterdag 22 december jl. dat hij rond 13.00 uur 34 boten van reddingsbrigades uit het hele land in zijn sluis had. “Drie dagen door ons land in kou, wind en regen” aldus de fotograaf eerder deze week.

Verenigd in “Serious Rescue” (Serious Rescue is de 3FM actie van de Reddingsbrigades met de doelstelling een groot geldbedrag ophalen voor de 3FMactie Serious Request) werd een vaartocht van ongeveer 100 kilometer gevaren naar Utrtecht door 275 lifeguards, dit in drie dagen met reddingsbrigadeboten. Het doel van de actie was om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via diverse activiteiten en sponsoren. Met de inzamelingsactie “Serious Rescue” hebben de lifeguards van diverse reddingsbrigades geld opgehaald in hun eigen werkgebied voor de drie goede doelen van het Rode Kruis. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel; samen redden we het beter! De start was in Nijmegen op vrijdagochtend 21 december, de aankomst was zondagmiddag 23 december jl. in Utrecht, na totaal zo’n 100 km varen.

Jaap Boersema uit Vreeswijk: ‘Afgelopen zondagmorgen was er ineens veel activiteit in de Koninginnensluis, terwijl er ’s-zondag niet gedraaid wordt in de wintermaanden. Rond 09.00 uur in de ochtend lagen de boten in de Koninginnensluis in Vreeswijk. Voor het uitvaren was er niets in de weg….ze konden onder de gesloten lage Wilhelminabrug door naar de ‘finish’ bij TIVOLI/Vredenburg in Utrecht.’

De organisatie van “Serious Rescue” laat onze redactie weten dat een prachtig bedrag van  € 16.431,- is opgehaald. Bijna driehonderd reddingwerkers liepen de studio in TivoliVredenburg binnen om het geld te overhandigen. Langs deze weg willen zij iedereen bedanken voor alle sponsoring, donaties, inzet en steun. Kerstavond zal bekent worden wat Serious Request heeft opgehaald.

De bootjes trekken door de Koninginnensluis in Vreeswijk richting Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren