Chatten, foto’s en berichten plaatsen

Let op! Speciaal voor de wijkbewoners Batau zuid hebben we een Facebookgroep aangemaakt waar u alles mag plaatsen over uw wijk. Is er onvrede, zijn er leuke dingen te doen etc. schrijf het op en deel het met uw wijkbewoners, alles mag. Ook op foto’s zijn we dol. Foto’s van leuke dingen of foto’s van dingen die verbeterd kunnen worden in de openbare ruimte. Laat het de buurtbewoners weten en doe mee en deel je genoegen of ongenoegen.Ga hier naar de groep over uw wijk en geef het vooral door dat de groep bestaat.

Gaat het om veiligheid, wordt dan lid van onze BuurtWhatsApp in Nieuwegein.

Over de wijk Batau zuid
De wijk is vernoemd naar het voormalige kasteel De Batau, gelegen aan de Nedereindseweg. Het kasteel was ook wel bekend onder de naam de Baan of de Baten. Evenals de meeste andere ridderhofsteden in Jutphaas lag De Batau aan de zuidzijde van de Jutphasewetering. Het huis werd omstreeks 1754 gesloopt, maar tot heden bleven nog veel sporen van de Batau bewaard. Zo wordt thans het voorterrein van het kasteel gemarkeerd door een boerderij die hier in 1791 is gebouwd.

Batau-Zuid ligt in het westen van Nieuwegein. In het noorden grenst Batau Zuid aan Batau-Noord. De beide woonwijken worden van elkaar gescheiden door de Nedereindseweg. In het oosten grenst de wijk aan de A.C. Verhoefweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren