Katern

Charella Westra ‘Sporter van het Jaar 2017’

Tijdens de Nieuwegein Awards heeft de Nieuwegeinse Charella Westra de Award in ontvangst mogen nemen als beste ‘Sporter van het jaar 2017.’ Westra werd op het EK jiu-jitsu 3e in de gewichtsklasse +70 kg. Op een grandslam in Parijs werd zij 2e en in Gelsenkirchen pakte zij de winst met een 1e plaats. Haar topprestatie behaalde zij in Bogota waar zij Wereldkampioen werd! Ook genomineerd waren Agaath Wartena en Roche Doen Tjoen Soen.

Charella Westra tweede van links

Deze sporter heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Eerder dit jaar behaalde ze een 3e plaats op het EK en goud op de Grandslam in Duitsland. Zij won in haar loopbaan al diverse internationale prijzen, maar goud op een EK of WK haalde ze nog nooit.

Dit jaar waren alle voorbereidingen gericht op het uiteindelijke doel, het Wereldkampioenschap Jiu Jitsu in Bogotá Colombia. Dankzij haar strakke trainingsschema, waarbij ze naast haar opleiding tien tot twaalf uur per week traint en al twintig jaar dezelfde trainer heeft, wist zij in Colombia na een aantal enerverende wedstrijden de wereldtitel Jiu Jitsu in de klasse boven de 70 kilo in de wacht te slepen.

‘Op grond van deze bijzondere prestaties in 2017 is de sportjury unaniem van mening dat de prijs van ‘Sporter van het Jaar 2017′ evenals in 2015 wordt toegekend aan Charella Westra.’

(Foto: Wouter Haring)

Over de overige genomineerden:

Agaath Wartena
Deze sportster behaalde voor de 4ekeer op rij een podiumplaats op het WK Katsudo Kenpo. Deze keer werd zij Wereldkampioene in de katadivisie.

Roche Woen Tjoen Soen
Deze 19-jarige jongen werd in zijn sport Taekwon-Do op het NK 3ebij Sparring en Nederlands Kampioen bij Tul. In 2017 behaalde hij op diverse Open wedstrijden regelmatig een 1eof 2eop de onderdelen Sparring en Tul.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren