CDA zet vrijwilliger Jaap Boersema in het zonnetje

Op zaterdag 27 september organiseerde het CDA in Nieuwegein een historische wandeling door Nieuwegein. Inwoners en CDA-leden die belangstelling hadden konden met Nieuwegeiner en gids Jaap Boersema op pad. Een tocht van twee uur voerde ons langs bijzondere plekken in Vreeswijk. Van de Museumwerf naar de Lekdijk, van het Schippersinternaat naar de Koninginnesluis. Leuk was het te zien dat een nieuwe inwoner van Nieuwegein deze rondwandeling gebruikte om kennis te maken met de stad. Zij kon hierdoor ook de verhalen achter de bijzondere historische plekken meekrijgen.

CDA-Fractievoorzitter Roelof de Wild bedankte Jaap Boersema voor zijn inzet voor Nieuwegein. “Jaap is op diverse manieren actief in de stad, al vele jaren. Hij heeft aandacht voor Vreeswijk en de scheepvaart. Ook het milieu gaat hem aan het hart. We wilden hem vandaag letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten”, aldus De Wild. Boersema kreeg van De Wild een duimpje uitgereikt, welke onderdeel uitmaakt van een campagne van MOvactor. Zij willen de vrijwillige inzet van inwoners voor de stad en haar bewoners nadrukkelijker in beeld brengen, door te zeggen “ik vind het geweldig wat jij doet!”.

In het voorjaar organiseert het CDA een nieuwe tocht door Nieuwegein. Dan neemt Willem Wijntjes belangstellenden mee naar plekken die bijzonder zijn voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk