Katern

CDA wil uitleg over verbod voetbalwedstrijd

Recent is het bericht naar buiten gekomen dat de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Derby Country op sportcomplex JSV Nieuwegein géén doorgang mag vinden. Burgemeester Backhuijs heeft de wedstrijd van 24 juli a.s. verboden omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Onduidelijk is voor de betrokkenen en het CDA op basis waarvan dat besluit is genomen. Het CDA wil uitleg.

Bij steeds meer evenementen in de stad speelt veiligheid een belangrijke rol en in toenemende mate worden de eisen opgeschroefd. “Begrijpelijk”, aldus CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild; “Want dergelijke evenementen moeten ook veilig verlopen voor de bezoekers. Maar als politie-inzet het probleem is, waarom is dan niet met de betrokkenen onderzocht of particuliere toezichthouders tot de mogelijkheden behoort?”

Het CDA wil óók graag weten of het juist is dat het verbieden van de wedstrijd inderdaad zonder overleg met JSV Nieuwegein is gegaan en zij voor een voldongen feit gesteld zijn. “Als dat zo is, begrijpen wij niet waarom de gemeente niet in een vroegstadium met de betrokken om tafel is gaan zitten om het voetbalevenement mogelijk te maken. Het lijkt er steeds meer op dat als er meer toezicht nodig is dan een wijkagent een evenement al op losse schroeven staat.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk