CDA wil snelle invoering aangescherpte gedoogcriteria Coffeeshop

Op 15 december 2011 heeft de Minister van Veiligheid en Justitie een brief aan de Tweede Kamer gezonden met voorstellen om de voorgenomen aanscherping van het drug- en coffeeshopbeleid verder toe te passen. Het kabinet staat een daadkrachtige aanpak van drugsgerelateerde overlast voor met aanscherping van het beleid, ook op lokaal niveau.

Een van de maatregelen is het Besloten-clubcriterium (B-criterium) wat aan de bestaande AHJOG-criteria wordt toegevoegd. Deze maatregel houdt in dat uitsluitend toegang kan worden verleend en verkocht mag worden aan de leden van een coffeeshop.

Per 1 mei 2012 wordt onder andere deze maatregel gefaseerd ingevoerd binnen een aantal provincies. De Minister biedt andere gemeenten de mogelijkheid dit lokaal ook al door te voeren. Op 1 januari 2013 zal dit criterium echter volledig in het hele land gelden.

Het CDA heeft in een brief aan het College hier aandacht voor gevraagd. CDA-raadslid Roelof de Wild: “Als blijkt dat de aanscherping van de gedoogcriteria ook voor Nieuwegein al toegepast kunnen worden vóór 2013, willen wij dat het College dat ook doet. Het zou een goed middel zijn in de aanpak van de overlast en aantonen dat het College daadwerkelijk voorstaat de overlast aan te pakken en de leefbaarheid in Fokkesteeg te verbeteren.”

Tijdens de behandeling van het coffeshopbeleid in Nieuwegein heeft het College aangegeven voortvarend om te willen gaan met de aanpak van overlast en nieuwe regelgeving hierbij ter hand te nemen. “Wij verwachten dan ook dat naast de bekende woorden, nu ook de beloofde daden komen”, aldus De Wild.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk