CDA wil beter plan inzamelen afval

Ondanks de inspanning van het college wil het CDA een beter plan voor het inzamelen van restafval bij Nieuwegeinse huishoudens. Het college is van plan de komende jaren voorbereidingen te treffen voor het zogenaamd omgekeerd inzamelen. Dat houdt in dat van inwoners wordt gevraagd om op een andere manier afval te scheiden en aan te bieden. Een voorbeeld is het door inwoners zelf wegbrengen van restafval naar de nog door heel Nieuwegein aan te leggen ondergrondse containers.

Het CDA is nog niet overtuigd dat dit plan de gewenste veranderingen voor beter scheiden van afval gaat opleveren. “We steunen het doel en de gewenste richting, maar het plan heeft een fors afbreukrisico. Het effect van het afschaffen van de grijze kliko is onvoldoende uitgewerkt en onderbouwd”, aldus fractievoorzitter Roelof de Wild.

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het voorstel van het college wel. De Wild: “Wij horen graag bij de uitvoering van de plannen hoe inwoners de nieuwe manier van inzamelen ervaren en of ze door de gemeente goed geïnformeerd worden over hoe het huisafval nu aangeboden moet worden”.

One thought on “CDA wil beter plan inzamelen afval

  1. willem wijntjes

    Lijkt me heel goed hier nog heel kritisch naar te kijken. Vooral ouderen zullen problemen ervaren met het zelf wegbrengen van restafval. De huidige haalplicht van de gemeente moet niet zonder meer vervangen worden. Ik betaal best graag een paar tientjes per jaar als het afval gehaald blijft worden, waarom dat niet als alternatief geschetst ?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren