Katern

CDA: we moet af van D66-romantiek over drugs

Tijdens het lijsttrekkersdebat in het NBC in Nieuwegein gingen de lijsttrekkers van de negen politieke partijen met elkaar in debat. CDA-lijsttrekker Roelof-Jan de Wild pakte D66’er Erik van de Voort daarin hard aan over het drugsbeleid wat D66 voorstaat in Nieuwegein: “D66 blijft hangen in het romantische beeld van drugs, alsof het een sticky uit de jaren‘60 is en alles moet kunnen. De gevaren zijn algemeen bekend en drugs leidt tot serieuze verslaving.”

Zware kritiek kreeg D66 op het plan de coffeeshop weer te openen en een gemeentelijke wietplantage te beginnen. Het CDA is vooral bezorgd over het signaal wat D66 afgeeft aan ouders en jongeren. De Wild: “Ik heb nog géén ouder gesproken die heeft staan juichen toen hun kind aan de drugs ging. Jongeren die blowen hebben namelijk groter risico op schoolproblemen, verslaving of psychische stoornissen. We moeten mensen helpen in plaats van ze de vernieling in te helpen.”

Het CDA vindt dat er geen nieuwe coffeeshop in Nieuwegein moet terugkomen. Ook wil de partij een blowverbod op plekken waar veel kinderen komen en een intensievere aanpak van illegale wietteelt door strenge controles en betere samenwerking tussen politie, inspecties en gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk