CDA stelt vragen over wateroverlast fietstunnels

Al lange tijd zijn er problemen met wateroverlast in de fietstunnels in Nieuwegein. Dit zorgt voor overlast en soms onveiligheid bij het door de tunnels fietsen. Het CDA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

‘Al jaren is er sprake van lekkages. In 2002 heeft de media hier al aandacht aan besteed. Vanuit de gemeente is toen toegezegd dat er voor een definitieve oplossing zou worden gezorgd. Maar blijkbaar is die definitieve oplossing nog steeds niet gevonden. Hierdoor staat bijvoorbeeld de Lijsterbestunnel regelmatig blank. Het CDA vraagt zich af of de gemeente regelmatig op locatie gaat kijken om de problemen zelf te aanschouwen. Het CDA heeft dit wel gedaan om het probleem met eigen ogen te zien’ aldus Rija van der Sluiszen van het CDA in Nieuwegein.

Afgelopen winter was het bij vorst regelmatig net een ijsbaan in de tunnels. Er zijn dan ook al een aantal mensen gevallen. Doordat er vaak water in de tunnels staat durven ouderen en mensen die slecht ter been zijn niet door de tunnel te gaan omdat ze bang zijn te gaan vallen.

Rija van der Sluiszen: ‘Ook staan er geen prullenbakken bij de trap naar de tramhalte waardoor er regelmatig zwerfafval ligt.’ Het CDA vraagt zich af of er wel genoeg aandacht is voor deze problemen. Om te zorgen dat deze slepende problemen toch eindelijk eens worden opgelost, heeft het CDA hierover schriftelijke vragen gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren